23 webinars in 1 week tijd

Slimme Zorg Estafette 2021

promotiefilm
Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden? Wij hebben gekozen om hier een promotiefilm voor te maken. Met als thema: hoe ga jij zorgen in de toekomst?
webinar intro
Om eenheid in de webinars te creëren, maar ook om kijkers enthousiast aan een webinar te laten starten, hebben we deze intro gemaakt.

Het vorige evenement was nog offline, in het stadion van Go Ahead Eagles in Deventer. Maar de Slimme Zorg Estafette 2021 moest vanwege corona 100% online worden gehouden.

Dat bracht voor Zorggroep Solis een paar uitdagingen met zich mee. Want een online evenement met 23 webinars uitzenden, daar had de zorgorganisatie amper ervaring mee.

Wat is het beste webinar platform?

‘Wat is nou het beste webinar platform?’ Deze vraag was voor Laura Steman aanleiding om contact op te nemen. ‘Er zijn zoveel verschillende webinar tools. Welke is voor ons het beste? Ik kwam er gewoon niet uit.’

Wij hebben aan de hand van Laura’s wensenlijstje allerlei platforms met elkaar vergeleken, zoals GoToMeeting, WebinarJam, GoToWebinar, Livestorm, WebinarGeek en Demio. En rekening gehouden met:

  • gebruiksgemak
  • prijs en opschaalbaarheid in deelnemers
  • professionaliteit en interface
  • interactiemogelijkheden met kijkers
  • inschrijvingen, automatische reminders en replays
  • makkelijk en snel zelfstandig webinars geven

Dit vergelijkingsonderzoek heeft een duidelijke winnaar opgeleverd.

Kunnen jullie ons leren om zelfstandig webinars uit te zenden?

Ook al hadden Laura en collega’s weinig ervaring, toch was er de wens om de webinars zelf uit te zenden. ‘Kunnen jullie ons dit leren?’ Absoluut! Het enige wat je in de basis nodig hebt, is een computer en webcam.

Om Laura en collega’s een vliegende start te geven, hebben we hun webinarplatform ingericht en een webinar training gegeven:

  • De online training duurde 1 dagdeel en was speciaal voor alle hosts en presentatoren. Zij hebben onder begeleiding een aantal testwebinars aangemaakt en zijn meteen live gegaan met een testuitzending.
  • Na afloop hebben we schermopnames gemaakt. Handig om het geheugen op te frissen of te delen met nieuwe collega’s.
webinar outro
Iedere webinar eindigde met deze outro. Een laatste vraag aan de kijker om na de sessie over na te denken.

Oké, en hoe krijgen we nu zoveel mogelijk aanmeldingen?

Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden? Wij hebben gekozen om hiervoor een promotiefilm te maken. Met als thema: hoe ga jij zorgen in de toekomst?

Om de kijker te prikkelen hebben we een rake voice-over geschreven, maar ook veel nieuwsgierigmakende beelden geschoten. Van ouderen met een VR-bril op, een tablet op schoot en een robothond in huis. De film eindigt met een call to action naar de aanmeldpagina.

Naast de promotiefilm hebben we ook een intro en outro voor alle webinars gemaakt. Hierboven zie je de intro. Hiermee hebben de webinars niet alleen meer eenheid gekregen. De intro maakt kijkers ook meteen enthousiast aan de start van een sessie.

Nog een laatste verzoek: een betrouwbare, professionele setting én technische back-up

Na de webinartraining en het maken van de promotiefilm, realiseerde Laura zich: ‘Ik heb helemaal geen zin in gedoe met wifi. En ik vind, als je een week lang webinars opneemt, dan moet het er ook gewoon professioneel uitzien. Dus ik was heel blij dat Stefan voorstelde om het bij jullie in de studio te doen. Ik dacht eerst: wat een gedoe, iedere dag richting Zwolle. Maar hoe meer ik erover na ging denken, hoe meer ik dacht: toch wel fijn om het zo te doen.’

‘Als je een week lang webinars opneemt, dan moet het er ook gewoon professioneel uitzien.’

Laura Steman, Zorggroep Solis

En dus heeft Zorggroep Solis een hele week onze webinar studio afgehuurd om in totaal 23 webinars op te nemen. Vrijwel helemaal zelfstandig uitgevoerd. Met de garantie van een snelle, stabiele verbinding, een professionele uitstraling en technische back-up met Nathan een deurtje verderop.

Wil jij ook webinars geven?

Laat je inspireren op onze speciale livestreampagina