Een dag over de bever in Overijssel

UITDAGENDE HYBRIDE LIVESTREAM OP LOCATIE

Aftermovie
Aftermovie
vormgevingspakket
We hebben speciaal voor deze
livestream een vormgevingspakket gemaakt, bestaande uit een count down, pauze scherm en eindscherm

De uitdaging

In evenementencentrum de Buitensociëteit organiseerde Prorail in samenwerking met Rijkswaterstaat en andere natuurorganisaties een hybride event over de bever in Nederland. Een hybride event wil zeggen: een zaal vol mensen en een livestream met enthousiaste kijkers, tegelijkertijd

Een livestream betekent voor ons geen klein cameraatje in een bovenhoek. We willen de kijker een optimale ervaring geven met verschillende cameraperspectieven die sprekers, het podium en reacties uit het publiek vangen. Om dat voor elkaar te krijgen moet alles op de locatie helemaal in orde zijn. Daarom gingen we de dag vóór de livestream bij de Buitensociëteit langs.

De oplossing

De livestream zou de volgende dag om 09:30u van start gaan. Het liefst staat alles dan ruim daarvoor al klaar. Dus namen we camera’s, statieven, geluidsapparatuur, switchboards, computers en alle andere kabels en dingetjes mee. Om de zaal de avond van tevoren goed te bekijken, rustig met de techniek daar te bespreken wat mogelijk is en opbouwen. Na het maken van een testfilm, was het wachten op het begin van het evenement.

Terwijl de zaal langzaam vol stroomde, startten online ook meer en meer mensen hun stream op. De crew stond klaar, drie camera’s op hun statieven en eentje in de hand, om spontane momenten haarfijn vast te leggen. De dag (en de presentatie) vorderden zonder enige problemen. Er was ruimte voor vragen uit het publiek, en ook in de online chat kwamen er allerlei vragen binnen.

Na de presentatie bewoog de groep zich met bussen de natuur in, onder leiding van de boswachter, om de leefomgeving van de bever te zien. Onze cameraman ging mee om ook dat vast te leggen. Het enthousiasme van mensen onder elkaar, de interesse in het onderwerp en de prachtige natuur.

De hele dag, van de start van de livestream, het vragenrondje, de lunch tot de excursie in de buitenlucht, vingen wij in een vrolijke aftermovie. In die video voel je de open sfeer en leer je kort over onderwerp van de dag: de bever. 

Het resultaat

Het lijkt soms vanzelfsprekend dat alles op zo’n dag goed gaat: het geluid doet het in de zaal en online, de stream valt niet uit, alle kabels zijn mee, alle camera’s doen het vlekkeloos, het internet blijft gewoon zenden. Hier ging dat allemaal goed. Wij gaan ervoor om het zo te laten voelen. Maar het kan op allerlei kleine dingen mis gaan, er kan bijvoorbeeld een bever door de kabels knagen. Wij willen dan voorbereid zijn en de klant ontzorgen.

Naast de honderd mensen die in de zaal leerden over de impact van de bever in Overijssel, keken er 148 kijkers mee tijdens de stream.

Livestream hybride event laten uitzenden?

Laat je inspireren op onze speciale livestream hybride event pagina